DOĞADAN BİZİM GIDA İNOVATİF FİRMA Doğadan Bizim Gıda ve Süt ürünleri san ve tic. Ltd. Şti. 2015 yılında probiyotik ürünler vizyonu ile kurulmuş bir firmadır Kurucularının geçmiş birikimlerinde sağlıklı, fonksiyonel, fermente gıdalar, probiyotikler ile ilgili araştırmalar ve yenilikler bulunmaktadır İnovasyon perspektifinde sürekli dünyadaki araştırmaları izleyen, Türkiyede ilk ve tek olabilecek yeni projeler üretme vizyonunda olan bir ekip anlayışı ile firma yönetimi oluşturulmuştur. İLK PROBİYOTİK İÇECEK : KEFİR İlk proje; Türkiye'de ilk probiyotik içecek olan Kefirin endüstriyel olarak üretilmesi ve tüketicilere sunulmasıdır. Bu girişim sonucunda ilk olarak probiyotik kelimesi gıda sektöründe konuşulur olmuş , probiyotiklerin yararlılıkları konusunda tüketiciler bilinçlendirilmiştir. Kefir projesinin ardından Türkiye'de probiyotik yoğurt ve diğer probiyotik fermente gıda ürünlerinin üretimi başlamış ve yepyeni bir pazar kulvarı açılmıştır. Probiyotik ürünler üreten firmalar artmış, market reyonlarında fonksiyonel, probiyotik ürünler raflarda yer almaya başlamıştır DOĞADAN BİZİM MAYA İkinci projemiz ise '' Evde yapmak çok kolay '' belgisi ile probiyotik fermente gıdaların evde üretilebilmesi ve yapılabilmesi için ''maya '' projesi olmuştur. Yine ülkemizde ilk ve tek olabilecek bütün fermente gıdalar için bir çok ''maya '' çeşidi üretilmiş ve tüketicilere sunulmuştur. Doğadan Bizim Maya markası altında çok çeşitli ürünler üretilerek medyada sık sık dile getirilen ''evde üretin'' çağrılarının somutlaşmasına katkı verilmiştir. Probiyotik Mutfak konseptinde probiyotik bakteriler ve diğer fermentif enzim ve mantar mayalar ile üretilen probiyotik gıdalar ile sağlıklı beslenmeye yeni bir açılım getirilmiştir. Bağışıklık sisteminin daha güçlü olması ile hastalıklara karşı direnç kazanılması, sindirim sisteminin daha düzenli olması ile besinlerin sindirilebilir ve emilim yapılabilir forma getirilmesi ile ülkemizde bir devrim niteliğinde açılım sağlanmıştır. Yeni bir beslenme ve yeni bir yaşam biçimi ortaya çıkarılmıştır . Tüketicilerin sağlıklı beslenme, probiyotikler ve prebiyotikler ile genel olarak mikrobiyota konularında bilinçlenmesi için özellikle sosyal medyada sayfalar ve gruplar kurulmuştur. Sürekli yeni bilgilerin aktarıldığı , Probiyotik Mutfaktan üretilenlerin tariflerinin yapıldığı ve sunulduğu geniş bir bilgilenme platformları oluşturulmuştur. Bu alanda yeni bir interaktif ekol ortaya çıkarılmıştır. ARTIBİOTİK Üçüncü projemiz ise probiyotik bakteri içerikli fermente gıdaların ötesinde probiyotik bakterilerin daha farklı ve pratik olarak saşe, kapsül ve tablet formlarında tüketilmesi için Probiyotik Takviye Edici gıdalar konsepti olmuştur. Perspektif olarak daha fazla çeşitte probiyotik bakterilere ulaşılması ve kişiye özel olgulara yönelik kişiye özel probiyotik ürünlerin üretilmesi ile yeni bir probiyotik platform oluşturulmuştur. Artıbiotik markası adı altında oluşturulan ürün çeşitliliği ülkemizde en fazla probiyotik ürün çeşitliliğinde ilk sıradadır Prelife markası ile prebiyotik lif çeşitleride geliştirilmiştir. Türkiyede yerli olarak probiyotiklerin üretilmesi konusunda çağrıların yapılması, üniversiteler ve AR-GE firmaları nezdinde girişimlerin başlatılması için gerekli çalışmalar yapılmıştır . İşbirliği ve ortak girişimler ile bu konuda olumlu adımlar atılmıştır. AKKERMANSİAM Dördüncü projemiz ise yeni keşfedilen yeni nesil probiyotikler olarak nitelendirilen ve dünyada en çok üzerinde araştırmalar yapılan Akkermansia muciniphila probiyotik bakterisi olmuştur. Akkermansiam markası ile üretilen ürünler kişiye özel ürün konseptinde çeşitlendirilmiştir. Yeni nesil bir probiyotik bakteri olan Akkermansia muciniphilanın Türkiyede daha çok tanıtılması ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi için yeni bir tanıtım platformu oluşturulmuştur . Dünyada üzerinde en çok aranılan Akkermansia muciniphilaya dair araştırmalar, makaleler ve diğer bilgiler sosyal medya, yazılı ve görsel medya alanlarında programlar ile tüketicilere ulaştırılmıştır. KORUYUCU SAĞLIK & TERAPÖTİK TEDAVİLER Doğada Bizim Gıda olarak misyonumuz ; dünyada antibiyotik tüketiminde ve antimikrobiyal dirençlilikte birinci olan ülkemizde probiyotiklerin daha çok tanıtılması ve tüketicilere sunulması olmaktadır. Daha fazla probiyotik gıdalar, probiyotik takviyeler kullanımı ile ülkemizde sağlık harcamalarının azalacağı inancına sahibiz. Sosyal tıp kavramının koruyucu sağlık çizgisinde sağlıklı beslenmenin ana merkezinde probiyotik bakteri ve prebiyotik lif içeren gıdalar ve ürünler olması gerektiğini savunuyoruz . 21.YÜZYILA DOĞRU 20. yüzyıl antibiyotiklerin, yüzyılı idi 21. yüzyıl probiyotiklerin yüzyılı olacaktır Özellikle Yeni Nesil Probiyotikler Tıp dünyasında yeni sayfaların açılması için bir fırsat olacağına inanıyoruz . Probiyotik bakteriler koruyucu sağlık konseptinde terapötik tedavilerde destekleyici rolleri insan sağlığına daha çok destek olacaklardır
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.