Bizim Probiyotik Şırden Peynir Mayası Ürün İçerik Bilgisi
Ürün Mayalama Bilgisi: 1.Çiğ sütü 70°C’ ye kadar ısıtınız ve ocağı kapatınız. 2.Mayalama sıcaklığı olan 36-38°C ye kadar hızla soğutunuz. 3.36-38°C mayalama sıcaklığındaki sütün içine mayayı katarak karıştırınız.(Maya Miktarı:10Lt Süt için 1 Saşe katınız.) 4.Mayama süresince mayalama sıcaklığını sabit tutmak için kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız 5.Mayalama süresi olan 1,5-2 saatten sonra süt pıhtılaşacaktır. 6.Bu pıhtıyı bıçak ile enine ve boyuna olarak dilimleyiniz. 7.Teleme haline gelmiş olan pıhtıyı 15 dakika kadar dinlendirerek suyun üste çıkmasını bekleyiniz. 8.Süzmeye uygun temiz bir beze dilimlediğiniz parçaları aktarınız. Bezi kapatıp üzerine ağırlık koyarak suyunu 2 saat sonra süzünüz. 9.Peyniri istediğiniz kalıp boyutlarında dilimleyerek salamura içine koyunuz. 1 gün Sonra tüketebilirsiniz.
Salamura Tarifi: 1 Litre suyun içine 1çay bardağı iyotsuz tuzu (tercihen kaya tuzu) karıştırarak eritiniz. Suyu kaynatıp soğutmanızı ve süzmüş olduğunuz peynir altı suyunu kullanmanızı öneririz.
Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.