Kefir Mayası ( 6 Kutu  )
Kefir Mayası ( 6 Kutu  )

Kefir Mayası ( 6 Kutu )

Marka : Bizim Maya

6 Adet Kutu - 30 Adet Paket İçeriği Bulunmaktadır.

Doğadanbizim Maya Kefir Mayası Ürün İçerik Bilgisi

Laktoz, İnülin(Prebiotik Lif), Starter Kültürler:
Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus, 
Streptococcus thermophilus, 
Lactobacillus kefiri, 
Lactobacillus brevis, 
Lactobacillus helveticus, 
Lactobacillus casei, 
Lactobacillus plantarum, 
Lactobacillus salivarius, 
Lactobacillus johnsonii, 
Lactococcus lactis ssp cremocis, 
Lactococcus lactis ssp diacetylactis, 
Lactococcus lactics ssp. lactis, 
Bifidobacterium bifidum, 
Saccharomyces cerevisiae ssp chevalieri, 
Bifidobacterium adolescentis, 
Bifidobacterium animals.

Kefir Mayalama Bilgisi

1.     Sütü 15-20 dakika kaynatınız.

2.    Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını bekleyiniz

3.    Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Kefir mayası 
       paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz. Minimum  30 dakika bekleyiniz.

4.    30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş    
     olan  mayayı katarak karıştırınız. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kaplarda
       mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatınız

5.    Mayalama süresi Kışın 24, yazın 18 saattir.


6.    Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam oluşturunuz
       veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarınız.

7.    Mayalama süresi sonunda kefirinizi buzdolabına koyunuz.
8.    6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak kefirinizi çalkalayıp tüketebilirsiniz.

Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18 Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR