PROBİYOTİK TURŞU (FERMENT ) MAYA İnulin (Prebiotik Lif) Starter kültürler: Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis ssp cremocis, Lactococcus lactis ssp diacetylactis, Lactococcus lactics ssp. lactis, Leuconostoc mesentorides ssp cremocis, Streptococcus diacetilactis.
Probiotik Turşu yapımı tarifi: Gerekli olanlar: Sebze, Kaya Tuzu, İçme Suyu, Probiotik Turşu mayası,
Öncelikle turşu için seçilen sebzelerin kimyasal ilaç içermemesi tercih edilmelidir Kimyasal tarım ilacından sebzeleri arındırmak için yarım saat bikarbonatlı suda, sonra yarım saat sirkeli suda bekletilmesini öneririz. Turşuları hızlı tüketilebilecek ölçekte cam kavanozlarda kurmanız daha sağlıklı olacaktır . İçme suyuna 1 lt. ölçek için 1,5 veya 2 yemek kaşığı silme olarak Kaya tuzu katılarak salamura hazırlanmalıdır 1 paket Probiotik Turşu mayasını 1 Lt.den 5 Lt.ye her ölçek için kullanabilirsiniz. Paketi açtığınızda tamamını kullanınız. Salamura suyuna paketi katıp, karıştırınız ve erimesini sağlayınız. Kaya tuzunun sebzelerin içine işlemesi için sebzeler sert ise çatal veya bıçak ile deliniz. Bazı toprak altında yetişen sebzeleri haşlayarak sonra turşu için kullanmanızı tavsiye ederiz Cam kavanoza sebzeleri sıkıca doldurunuz . Dilerseniz lezzet için kavanoza 1-2 diş sarımsak ile diğer sebze yaprakları ve sapları, koruyucu etki için ise karabiber, defne, kişniş, hardal tohumları katabilirsiniz. Sebzeleri iyice yerleştirdikten sonra salamura suyunu kavanozun ağzına kadar doldurur, kapak görevi görsün diye salamura asma yaprağı v.b. gibi malzemeler üste koyabilirsiniz. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, ortam sıcaklığında (25-30 C ) güneş görmeyen bir yerde turşu fermentasyonunu sürdürebilirsiniz. Fermentasyon süresince her gün sabah ve akşam olmak üzere 2 kere kavanoz kapağını çok az bir şekilde gevşetip , gaz çıkışını sağlayıp tekrar sıkıca kapatmalısınız. Kontrol ederken kapağı açtığınızda hijyen için çatal kullanınız. Sebze çeşidine göre 2-3 hafta sonunda Probiotik Turşu fermentasyonu tamamlanmış olacaktır. Probiotik Turşuyu saklamak için 10 C 'nin altında serin ve güneş görmeyen bir yer veya buzdolabını tercih ediniz.
Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz. +18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.