İçindekiler:
İnülin(Prebiotik Lif), Starter Kültürler
Lactobacillus brevis,
Lactobacillus plantarum,
Lactobacillus helveticus,
Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus,
Lactococcus lactis ssp lactis biovar diacetilactis,
Lactococcus lactis ssp.cremocis,
Lactobacillus acidophilus,
Saccharomyces cerevisiae,
Saccharomyces boulardii.
Aktifleştirme Bilgisi: 1. Aşama :Maya paketinin tamamını 1/2 lt.lik kapağı kapalı cam kavanoz içinde 2 yemek kaşığı un, yarım çay bardağı içme suyu, 1 yemek kaşığı üzüm veya elma suyu ile karıştırınız, karışımı sıvı boza kıvamına getiriniz. Ortam sıcaklığında ortalama 30° C’de 2 saati aşkın süre bekletiniz. 2. Aşama: Mayanızı daha güçlendirmek ve çoğalmasını sağlamak için tekrar 2 su bardağı un ile 1 su bardağı içme suyu katınız. Karışım boza kıvamına gelecektir Yine ortam sıcaklığında ortalama 30° C’de tekrar 2-3 saati aşkın bir süre bekletiniz. 3. Kavanoz içindeki maya aktifleşecek ve gözenekli olarak artmaya devam edecektir.Yaklaşık olarak 450 gr. civarında mayanız olacaktır . 4. Bu aktifleşmiş mayadan tekrar ekmek yapımı için mayalık 100gr. kadar miktarını başka bir kapağı kapalı kavanoza aktarıp buzdolabına koyunuz. 5.Ekmek yapımı için kalan mayanıza tekrar bir miktar un ve içme suyu katarak kulak memesi diye tabir edilen kıvama gelecek şekilde karışıtırıp, yoğurma işlemi yapınız 6. 1kg. ekmek yapmak için elinizdeki yaklaşık 350 gr. mayayı, 600-650 gr. un ve 300gr. içme suyu ile karıştırarak yoğurma işlemi yapınız .
Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz. +18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.