Probiotik Meyve Sebze Fermentasyonu
1. Meyve ve sebzeler ilaçsız ve iyice temizlenmiş olmalıdır
Az miktarlarda ve günlük olarak tüketilecek oranlarda ise meyve ve/veya
sebzeler taze olarak ya sıkılarak suyu çıkarılmış ya da ezilmiş formda püre
haline getirilmelidir .
Çok miktarlarda her gün belirli oranlarda tüketilecek ise kaynatılmalı
komposto formunda olmalıdır.
2. Kapaklı bir kavanoz içinde , ortam sıcaklığı olarak ortalama 30 derecede
1 paket maya katılarak karıştırılmalıdır.
3. Yaklaşık olarak yazın 4- 6 saat, kışın 6-8 saat kapalı kavanoz içinde üzeri
ışık almayacak ve ısısını kaybetmeyecek bir şekilde sarılmalıdır.
Sürelerin daha fazla olması meyve ve sebzelerin sertlik ve olgunluk özelliklerine
göre belirlenmelidir.
4. Fermentasyon tamamlandığında buzdolabında saklanmalıdır.
Not:Ürünleri +4 Derecede buzdolabında 24 ay saklayabilirsiniz. Daha uzun süre için -18Derecede derin dondurucuları tercih ediniz.
+18 Derecede ortam sıcaklığında 6 ay etkinlikleri devam eder.