Probiyotik Yoğurt Mayalama Bilgisi
1. Sütü 15-20 dakika kaynatınız.
2. Mayalama sıcaklığı olan 45-47dereceye kadar
soğumasını bekleyiniz
3. 45-47 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine
Probiotik yoğurt mayanızı katarak karıştırınız.
Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kaplarda
mayalamanızı tavsiye ederiz.
4. Mayalama yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını
mutlaka kapatınız
5. Mayalama süresi 7-8 saat arasındadır. Tam pıhtılaşma
olmasını bekleyiniz
6. Mayalama süresince 45-47 derecelik ısıyı sabit tutmak
için bir ortam oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını
kaybetmeyecek şekilde sarınız.
7. Mayalama süresi sonunda yoğurdunuzu buzdolabına
koyunuz.
8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak Probiotik
yoğurdunuzu tüketebilirsiniz.
* Her 1 lt. süt miktarı için 1 yemek kaşığı Probiotik yoğurt
kullanınız